sobota 21. dubna 2018

Kořeněná pomerančová šťáva

Přišlo konečně jaro a s ním i oteplení, takže je potřeba mít po ruce nějaké to osvěžení. A proč ne třeba pomerančovou šťávu s kořením?
  • 1 kg pomerančů
  • 0,5 kg jablek
  • 1 celá skořice 
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 6 ks hřebíčku
  • 4 ks kardamomu
  • kousek zázvoru

1. Odšťavníme pomeranče, jablka a zázvor. Vše pořádně promícháme.

2. Přidáme skořici, hřebíček a kardamom (pro intenzivnější chuť je před tím můžeme rozmělnit v hmoždíři).

3. Ochucenou šťávu dáme do lednice, a necháme ji odležet nejlépe do druhého dne. Před podáváním, můžeme ještě šťávu posypat trochou mleté skořice.


Moje tipy 


Poměr ovoce můžete samozřejmě obměňovat podle libosti. V receptu neuvádím, kolik ml bude mít výsledná šťáva, protože záleží na tom, na jak šťavnaté pomeranče narazíte, jak tlustou budou mít slupku atd.

Pokud nemáte odšťavňovač, můžete si prostě jen namíchat jablečný mošt s pomerančovou šťávou/džusem 😊

Žádné komentáře:

Okomentovat