sobota 12. května 2018

Zapečený lilek s paprikou a fazolemi

Tento recept vznikl z nouze (vlastně jako skoro všechno, co vařím, haha), když jsem zjistila, že mám v lednici dva lilky, které už mají to nejlepší téměř za sebou. Tak jsem k nim přidala papriku a pár dalších ingrediencí, a jídlo bylo na světě.

  • 2 lilky
  • 2 papriky 
  • 1 cibule
  • 5 lžic rajčatové omáčky, nebo pasírovaných rajčat
  • 50 g fazolí (předvařených, nebo konzervovaných)
  • lžíce bylinek (čerstvých nasekaných/sušených)
  • sůl, pepř
  • lžička sladké papriky
  • olej

1. Lilky nakrájíme na tenké plátky, papriky a cibuli na kolečka, která překrojíme ještě na půlku. Posypeme je solí, pepří a sladkou paprikou a promícháme.

2. Mezitím si vytřeme pekáček (nebo jinou vhodnou nádobu) olejem, a začneme do něj postupně skládat nakrájený lilek, papriku a cibuli. Potom k nim nasypeme fazole.

3. Rajčatovou omáčku naředíme trochou vody a přidáme do ní bylinky. Touto šťávou přelijeme zeleninu s fazolemi v pekáčku.

4. Směs vložíme do trouby a pečeme cca na 180°C asi 20 minut, dokud zelenina dostatečně nezměkne.


Tipy

Pokud se vám fazole začnou připékat, přikryjte pekáček pokličkou, nebo alobalem.

Hotové jídlo můžete posypat lahůdkovým droždím, dostane zajímavější chuť.


Žádné komentáře:

Okomentovat